Tip of the day – shopping related

In ziua de azi tot mai multa lume a inceput sa faca shopping online pentru ca e mai comod, mai la indemana si teoretic produsele ar trebui sa fie mai ieftine, din moment ce costurile intretinerii unui magazin online sunt semnificativ mai mici decat in cazul unui magazin fizic.

Si totusi, prinsi in capcana cumparaturilor virtuale, de multe ori nu mai stim pretul produselor din magazinele fizice si riscam sa aruncam bani pretiosi.

Ca de exemplu:

  • aceasta geanta-plic este din material sintetic, costa 130 ron, iar acum e la reducere cu 65 ron. In orasul meu se gaseste in tarabele din piata, cu preturi cuprinse intre 27 si 50 ron.

11

  • pe miniprix o puteti gasi in varianta din piele naturala, deci un material mult mai calitativ, la pretul de 59 ron, pe mai multe variante de culori. Bine, gasiti si alte modele de plicuri si posete din piele naturala, la preturi foarte decente. Eu nu va spun sa cumparati de la miniprix, ci doar sa va uitati de 2 ori inainte de a da banii pe un lucru, caci in Romania nu se mai vinde nimic daca este la oferta/reducere/promotie… cum vedem cuvantul magic, cum dam fuga sa cumparam… dar adesea uitam sa mai analizam daca si pretul ala redus, este cu adevarata un pret corect. Si tocmai pe asta se bazeaza comerciantii.
  • 22un alt exemplu il reprezinta aceasta pereche de sandale la superofertareduse de la 350 ron la 299 ron. Sandalele sunt din material sintetic.

33

  • aceeasi pereche de sandale o regasim pe alt site, la pret intreg – 129 ron… acum alegeti voi ce pret vreti sa platiti pentru ele

44

  • un alt exemplu este aceasta pereche de sandale, copie dupa faimosul model de la Zara, care a facut furori acum ceva vreme – din material sintetic, redusa de la 300 ron la 239 ron – cred ca nici sandalele originale de la Zara nu erau atat e scumpe, si macar erau din piele naturala:

55

  • aceeasi pereche de sandale o regasim si aici, la un pret mai decent – 129 ron:

UPDATE: le-am gasit si aici, la un pret si mai mic – 99 ron:

 

Si lista poate continua la infinit… poate ma ajutati chiar voi sa o completez.

Voi faceti comparatie intre diverse site-uri cand faceti cumparaturi online?

4 comentarii la “Tip of the day – shopping related”

  1. Uneori da, mai observ diferentele, daca imi atrage atentia produsul, insa pur si simplu intamplator, pentru ca imi cade sub nas. Daca e sa vreau sa cumpar neaparat si stiu ca pretul e mai piperat, atunci da, caut, sa vad, poate gasesc produsul si mai ieftin. Am gasit aceleasi rochii pe 2 site-uri cunoscute, asta dupa ce am apucat sa imi cumpar varianta sa-i zic ‘ieftina’, la o diferenta de pret de 3 ori mai mare decat platisem eu. Incredibil mi s-a parut.

  2. Tare articolul… sunt foarte multe astfel de capcane… Nu toată lumea are timp să găsească aceste identităţi, dar de aceea suntem noi bloggeri… să le observăm şi să le transmitem mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *