Unde gasim suplimente alimentare mai ieftine decat in Romania?

Tinand cont ca alimentatia din ziua de azi adesea nu ne mai furnizeaza toti nutrientii de care avem nevoie, sau suferim de vreo boala, apelam din ce in ce mai des la suplimente alimentare. Desi Romania este plina de suplimente alimentare cu preturi pentru toate buzunarele, adesea suplimentele mai de calitate sunt scumpe.  De ce? pentru ca sunt importate, nu sunt romanesti, si se mai adauga o multime de taxe la pretul lor initial, ajungand la noi la un pret mult mai mare.

Ce alternativa avem? Sa le cumparam la pretul lor initial, din strainatate. Site-ul cu cele mai bune preturi este iherb.

De exemplu:

celebrele vitamine Alive, carora li se face intens reclama la televizor – in Romania costa aproximativ 60 ron cutia cu 30 de pastile; pe iherb, cutia cu 90 de pastile costa 17$, adica aproximativ 68 ron; in plus, pe iherb gasim si multe alte sortimente de suplimente Alive – pentru copii, femei, barbati, femei si barbati trecuti de 50 ani

– tot mai multi pediatri recomanda produsele Childlife iar mamicile sunt descurajate pentru ca trebuie sa plateasca peste 100 ron pe orice produs; pe iherb se gasesc aceste produse la preturi mai mici:

 • First Defense – in Romania este 120-130 ron, pe iherb este 16.9$, adica aproximativ 68 ron

 • vitamina C – in Romania este 50 lei, pe iherb este 6.12$, adica aproximativ 25 ron

 • in plus, exista si cateva oferte:

– daca achizitionati o sticla de vitamina C si o sticla de First defence, beneficiati de o reducere de 6.95$, adica veti plati pe ambele produse doar 16.07$:

12               – daca achizitionati o sticla de ulei de cod si o sticla de First defence, beneficiati de o reducere de 6.95$, adica veti plati pe ambele produse doar 25.31$:

11– probiotice – adesea medicii recomanda probioticele Jarrow Formulas, care sunt eficiente, dar scumpe. Pe iherb se gasesc mai multe sortimente de probiotice Jarrow la preturi decente:

 • Jarro-Dophilus – o cutie de 60 de capsule in Romania costa 120-130 ron, iar pe iherb 16$, adica aproximativ 64 ron

Si lista poate continua… cu un simplu search veti descoperi o multime de suplimente alimentare la preturi mult mai mici decat in Romania.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre produsele mele preferate de pe iherb, puteti citi aceste articole:

Costul transportului este variabil, in functie de greutatea coletului si costul sau. Incercati sa va incadrati in 1.8 kg, pentru a beneficia de cea mai ieftina varianta de transport, prin airmail – pretul variaza intre 4$ si 17.8$, dar comenzile de peste $20, beneficiaza de 50% shipping discount, asa ca shippingul ajunge intre 2$ si 8.9$ Coletul vine in 2-4 saptamani la posta normala si nu platiti tva.

Daca sunteti la prima comanda iherb.com,  daca faceti o comanda mai mare de 40$ si introduceti codul POG662, veti primi un discount de 10$ din valoarea comenzii. Daca faceti o comanda mai mica de 40$, veti primi un discount de 5$.

ATENTIE! Nu alegeti varianta de transport prin DHL oricat de tentanta ar parea, pentru ca veti plati la livrare 55 ron + 24% din valoarea coletului (tva).

5 thoughts on “Unde gasim suplimente alimentare mai ieftine decat in Romania?”

 1. si eu am apreciat produsele de pe iHerb ca sunt mai ieftine decat oferta locala- cateva persoane din jurul meu au comandat si sunt multumiti.
  O sa adaug o observatie: sa scrii despre taxele vamale (e import din afara UE) si cum se pot fenta.

  Si inca o observatie: se poate trai fara suplimente, si inca sanatos – doar sa nu mai trecem pe la supermarket.

  1. Buna, draga mea! Am scris in articol despre transport – daca alegi ca varianta de transport airmail, coletul vine la posta normala si nu platesti taxe vamale; daca alegi varianta de transport prin DHL, platesti taxe vamale.
   Desigur ca ar fi ideal sa traim fara suplimente, dar din pacate uneori nu tine de noi acest lucru, pentru ca hrana nu mai este atat de bogata in substante nutritive cum era candva, inainte sa intervenim noi oamenii cu ingrasaminte, pesticide si alte minuni…

 2. ultima data, desi am ales varianta de transport airmail, coletul mi-a venit la posta vamala si vamesul mi-a spus ca ar trebui sa platesc taxe….dar, pana la urma m-a lasat si n–am mai platit…oare de ce se intampla cateodata sa ajunga la posta vamala ?

  1. Draga Mia, am auzit si eu de cateva cazuri izolate in care coletul a venit la posta vamala, in ultimele saptamani. Se pare ca s-au inasprit controalele vamale.
   Coletele iherb sunt trimise din America, deci din afara UE; ele sunt vamuite in Germania sau Suedia, iar de aici sunt trimise catre Romania. Pe ele este lipit un sticker galben pe care este precizat ca a fost facuta o vamuire si ramane la alegerea statului roman daca mai vamauieste odata sau nu coletul. Se pare ca unele oficii vamale simt nevoia sa vamuiasca aceste colete… Ultimul meu colet iherb a sosit la posta normala, saptamana trecuta.

   1. multumesc de raspuns ! am avut atunci doua colete, unul pentru mine si unul pentru sora mea, dar ambele erau pe numele meu….ma gandesc ca poate si din cauza asta .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *