Laptisorul de matca – intre mit si adevar

In ultima vreme atentia acordata de oameni alimentatiei a inceput sa devina din ce in ce mai mare, astfel incat unii au ridicat-o la rang de religie.

Suntem bombardati din toate partile cu informatii, cu hiperbolizari, cu ode aduse superalimentelor, astfel incat ajungem sa credem ca daca mancam doar 5-6 alimente-minune toata viata, vom fi feriti de toate bolile lumii si vom trai vesnic 🙂  Multe alimente sunt ridicate in slavi doar in scop comercial, pentru ca goana dupa senzational si extraordinar ne determina sa cumparam… vrem sa obtinem totul cu un minim de efort. Vrem sa gasim elixirul vietii intr-un singur aliment… Nu neg beneficiile nici unui superaliment, toate sunt bogate in substante nutritive, benefice organismului, dar nu face nici unul minuni.

Din pacate lucrurile sunt mult mai complexe si avem nevoie de o alimentatie variata, echilibrata, miscare, fericire si iubire, pentru a avea viata sanatoasa si frumoasa pe care ne-o dorim.

Laptisorul de matca face si el parte din lista superalimentelor care se tot vehiculeaza de atata vreme. Unii spun ca intr-adevar este o minune a naturii, altii spun ca este supraevaluat. Si cum mie imi place sa ma documentez si sa caut explicatii stiintifice, am dat peste acest filmulet:

Prin urmare laptisorul de matca chiar pare un produs demn de lauda. Eu am mai facut in trecut cure cu laptisor de matca liofilizat, dar dupa ce m-am taiat la un deget destul de urat cu o fiola de laptisor, am renuntat la el.

De curand insa am descoperit laptisorul de matca proaspat, pur, asa ca am decis sa-i dau o noua sansa. Dupa ce voi face o cura, va voi povesti impresiile mele despre el.

Voi folositi laptisorul de matca?

6 comentarii la “Laptisorul de matca – intre mit si adevar”

  1. Da, chiar si eu ma intrebam cat de reale sunt aceste puteri supranaturale ale produselor apicole. Filmul asta parca-mi da incredere in laptisorul de matca 😉

  2. si eu am folosit laptisorul de matca liofilizat si mi-a placut… chiar mi-ai amintit de el acum; sa ne povestesti cum e asta pur, chiar sunt curioasa de diferente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *